DK Sonar

Dykklubben Sonar

Smögen 2016

| 0 comments

Säsongens första dykresa går till Smögen. Fokus är att få Susanne avrostad till PADI advanced kurs på Oceanictech om två veckor. 

Torsdag 5 maj


Vi tog vägen över Åmål och fick en lite längre men bildskönare tur genom skogarna. Väl framme på västkusten fick vi en mysig kaffepaus i Bovaldsstrand innan vi kom fram till centret i Smögen. 
Dyk I 

Genomgång av dykutrustning och grunt dyk. Provade att ta ut regulatorn, hitta en tappad regulator och att tömma masken. En liten fadäs med luft i fötterna och huvet ner. Det gick bra och vi redde ut situationen. 
På kvällen serverades Surf n Turf med kräftor, räkor, revbenspjäll med tillbehör.  Supergott och härligt efter dyket.


 Efter maten tog vi Cecilias hund Nova på en promenad utmed klipporna och in till Smögens brygga i solnedgången. 

Fredag 6 maj

Vi har bestämt oss för att skippa båtdyken idag och koncentrera oss på att få till rätt avvägning med torrdräkten. 

Dyk II

Vi tar kanalen ut vid Skitareskär som fått sitt namn av att fiskarna kunde få lä bakom klipporna och kunde lägga till en stund på väg in mot hamn om det krisade. 

Det är en ganska grund kanal som leder ut mot djupare vatten. Vi bestämde oss för att ta den högra sidan med en brant vägg under första dyket. Till en början gick det bra men när vi kom fram till branten blev Susanne orolig och ville gå upp. Efter en liten paus kunde vi gå upp kontrollerat till ytan och prata igenom vad som hänt. Vi gick ner igen på grundare vatten och fortsatte vårt dyk tillbaka genom kanalen. 

Dyk III

Efter lunch bestående av ugnsbakad kolja alternativt hamburgare bestämde vi oss för ett kontrollerat dyk i viken. Viken är som mest 5 meter djup så det handlar om att få en trygghet och känna sig bekväm med utrustningen. Anders dykdator fick dåligt batteri under dyket så en minnesanteckning blir nödvändig om att alltid ladda efter två dyk. Dyket i övrigt flöt på som tänkt med mycket krabbor och diverse fisk. 

Till middag var det tacos och vi fick en till fin promenad in till Smögen. Senare blev det bastubad och dykövning under nattdyket. Vi var glada observatörer. 

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*